Tutustu minuun

Mies yrityksen takana

Se erikoiskaveri

Se oli 2000- luvun alkua kun eräs teinipoika eksyi isojen poikien autofoorumille. Elettiin aikaa jolloin Hurjapäät oli kuuminta hottia ja kylän hurjimmassa autossa oli järjettömät 350 heppaa. Näistä innoittuneena sinne foorumille se varmaan eksyikin. Foorumia selattiin ja koitettiin ymmärtää miten tällaisen saisi itselekkin rakennettua. Sitten kolahti. Suomeenkin oli rantautunut itse kasattava ja asennettava ecu. Tämmöinen pitää omaankin autoon turbon kera saada. Ihan ei poitsulla vielä tuohon aikaan kolvi pysynyt kädessä ja sähköoppi päässä, joten pienelektroniikka linjalla oleva kaveri sellaisen lopulta kasaan juotti. Siitä syntyi aikanaa omanlaisensa "menestystarina".


Sillä samalla teinin innokkuudella ja uteliaisuudella on jo liki 20 vuotta menty. Onneksi on se kolvikin alkanut pysyä kädessä ja sähköstäkin tajuaa paljon enemmän, kuin että se on sinistä ja sattuu. Vuosien saatossa on noita itse kasattavia ja kaupallisia ecuja asennettu, sekä säädetty itselle, kavereille ja asiakkaille. Vuosi vuodelta kiihtyvään tahtiin. On sitä joskus ihan kilpatiimissäkin oltu mekaanikkona säätämässä ecua, eikä nekään hommat ole loppunut.

Viime vuosina on kuvaan astunut myös softahommat ja yhteistyöverkosto on karttunut siihen malliin, että aika harva homma jää tänä päivänä tekemättä.


Minkä näköinen sälli niitä autoja oikein säätää?